Arsenisk dopad ammoniumparatungstate

Ammonium Paratungstate Bild

Arsenisk dopad ammoniumparatungstate (APT) är utmärkt råmaterial av nano-volframpulver, eftersom partikelstorleken och fördelningen av volframbaserad legering är ärvt direkt från volframpulver, medan framställning av högkvalitativt nanokristallint WC-pulver är den viktigaste tekniken för framställning nanokristallin WC-Co hårdmetall. Därför har beredningen av nanometerwolframpulver med god dispersion och enhetlig partikelstorleksfördelning blivit nyckeln till produktionen av nanokristallin WC-Co-hårdmetall.

Förberedelsen av arsenikodrad ammoniumparatungstate (APT) tar enkel arsenik och salpetersyralösning, ammoniumparatungstate som råmaterial och bildar i flytande fas. Förberedelsestrinnen är följande:
1. Lös upp en viss mängd enkelt arsenik (As) i salpetersyralösningen med en viss koncentration för att helt lösa upp
2. Lägg ammoniumparatungstate i salpetersyralösningen av enkel arsenik och kontrollera arsenikets innehåll i ett visst värde;
3. Efter fullständig blandning genom elektrisk omröring torkas råmaterialet i en ugn under 70 ~ 90 ° C i 8 ~ 10 timmar, och slutligen får det arsenikodade ammoniumparatungstateet efter slipning.