Amonyum Paratungstat Hazırlama Solvent Ekstraksiyon Yöntemi

solvent extraction method image

Solvent ekstraksiyon metodu birçok ayırma, saflaştırma, zenginleştirme ve geri kazanım alanında uygulanmıştır; Ancak, amonyum paratungstat (APT) hazırlanmasında uygulama araştırması çok fazla değildir. Amonyum paratungstat (APT) hazırlamak için çözücü ekstraksiyon metodu, amonyum tungstat solüsyonuna ekstrakt edici ajan ekliyor ve daha sonra, yüksek transformasyonlu amonyum paratungstat kristali oluşturmak için ekstraksiyon faz oranını ve rafinat asitliğini kontrol ettikten sonra ekstraksiyonu gerçekleştiriyor; ayrıca ana sıvı, besleme sıvısına ilave edilerek tekrar kullanılabilir ve ayrıca amonyum belirli bir konsantrasyona ulaştıktan sonra tarımsal gübre olarak kullanılacak olan ekstraksiyon çözeltisi tekrarlanabilir.

APT'nin solvent ekstraksiyon yöntemiyle üretim süreci aşağıdaki gibidir:
1. Sodyum tungstat katıyı az miktarda deiyonize su içinde eritin ve sarı tungstik asit elde etmek için konsantre hidroklorik asitle ekşi yapın;
2. Amonyum tungstat çözeltisi elde etmek için üretilen sarı tungstik asidi amonyaklı suda çözündürün ve besleme sıvısının pH değerini 9'dan daha yüksek olan kontrol grubunun pH'ı 100 ~ 200g / L;
3. Besleme sıvısı ve organik çözücüyü, ayırma hunisinde birbirleriyle temas edecek belirli bir hacim oranına sahip olarak salın, farklı faz durduktan ve ayrıldıktan sonra su fazı ve organik faz konsantrasyonunu analiz edin ve raffinatı belirli koşullar altında üretmek için sindirin amonyum paratungstat.

Amonyum paratungstatı, tungsten eritme endüstrisi sırasında önemli bir ara bileşiktir. Hali hazırda APT'nin üretim süreci, nötrleştirme ve buharlaşma kristalizasyon yöntemiyle hammadde olarak amonyum tungstat çözeltisi almaktadır. Sıvı-sıvı özütleme olarak da bilinen çözücü özütleme yöntemi, bağıl çözünürlüklerine dayanarak bileşikleri iki farklı karışmayan sıvı, genellikle su ve bir organik çözücü olarak ayırmak için bir yöntemdir. Bir maddenin bir sıvıdan başka bir sıvı faza çıkarılmasıdır. Sıvı-sıvı ekstraksiyon, ayırma hunilerinden karşı akım dağıtım ekipmanlarına kadar çeşitli cihazlar kullanılarak gerçekleştirildiği kimyasal laboratuvarlarda temel bir tekniktir. Bu tür işlem genellikle, genellikle asidik bir işlem de dahil olmak üzere işlemin bir parçası olarak kimyasal bir reaksiyondan sonra gerçekleştirilir.