APT Üreten Buharlaşma Kristalizasyon Yöntemi

Amonyum Paratungstat Resim

Şu anda, amonyum paratungstat (APT) hazırlamak için buharlaşma kristalizasyon yöntemi, APT için en önemli üretim yöntemidir, çünkü ekstra ajan ilave etmeye gerek yoktur ve ayrıca yeni safsızlık getirmeyecektir. Kristalizasyon işlemi, ürünlerin kalitesini sağlamak için safsızlığı giderir. İşletim yöntemleri, seri aralıklı ve sürekli işlem iki şeklidir. Buharlaşma ve kristalizasyon, emaye (veya astar titanyum) reaktörü ve sürekli kalıp ana ekipmanlarını kullanacaktır.

Kesintili aralıklı işlem, karıştırıcı ile donatılmış bir ceketli, ısıtılmış emaye (veya astarlı titanyum) reaktörde gerçekleştirilir. Kesikli aralıklı preparasyonun amonyum paratungstat kristalizasyon oranı, genel olarak% 90 ila% 95'e ulaşabilir, eğer ürün saflığı gereklilikleri daha yüksekse, kristalleşme oranı daha düşük kontrol edilebilir ve ana likör yoğunluğu biraz daha yüksek bir seviyede kontrol edilebilir.

Sürekli işlem sürekli bir kristalleştiricide gerçekleştirilir. Amonyum tungstat çözeltisi harici olarak belirli bir sıcaklığa ısıtılır ve sonra çözeltinin yerini almak üzere çözeltiyi buharlaştırmak için sürekli bir kristalleştiriciye gönderilir. Daha sonra, süper doymuş çözelti süzülür ve sürekli bir filtreden yıkanır, ana likör ile karıştırılır ve sonra karıştırılır, çevrilir, daha sonra ikincil kristalizasyon gerçekleştirilir, böylece amonyum paratungstat hazırlanır. Bu yöntem, homojen kompozisyon ve partikül büyüklüğüne sahip APT ürünlerini elde ederken, sürekli işlemin diğer avantajları, kararlı ürün kalitesi, yüksek üretim kapasitesi ve geri dönüşümlü amonyaktır, ancak birincil kristalleşme oranı yüksek değildir (yaklaşık% 80 ila% 90).