APT-oxidatie-reductie produceert submicron sferisch wolfraampoeder

Ammonium Paratungstate foto

De belangrijkste methoden voor de productie van submicron wolfraampoeder zijn hoog energetisch kogelmalen, reductie van droge atmosfeer, reductie van violet wolfraamoxide, waterstofreductie van wolfraamwaterstof, sproeidroog-gefluïdiseerd-bedmethode, wolfraamreductie, elektrolyse van gesmolten zout en plasmatechnologie. Deze methoden hebben nadelen zoals tijdrovend, energieverbruikend, lage productie-efficiëntie, hoge productiekosten of moeilijk te bereiken industriële productie.

Gebruik hoogzuivere ammoniakparawolframaat circulatoire oxidatie reductie producerend submicron bolvormig wolfraampoeder heeft voordelen van minder vervuiling, nauwe deeltjesgrootteverdeling, eenvoudige en gemakkelijke proceslijn, eenvoudig te bedienen procesparameters, eenvoudige apparatuur en geschikt voor industriële toepassingen massaproductie. Het verkregen product is bolvormig, het is gunstig voor de krimp en uniformiteit tijdens het calcineerproces, om de korrelgrootte beter te kunnen regelen.

Methode voor het produceren van (1) Ten eerste wordt ammoniumparawolframaat verhit tot 800 ° C in argon met een langzame verhittingssnelheid en gedurende 10 minuten op 800 ° C gehouden, wordt violet wolfraamoxide verkregen.
(2) Gebruik VTO verkregen in (1) om wolfraampoeder te verminderen en te produceren.
(3) Oxideer wolfraampoeder van (2) door het te verwarmen tot 500 ℃, wanneer de temperatuur 500 ℃ bereikt, houd het 10 minuten warm, wordt wolfraamtrioxide verkregen.
(4) Verminder wolfraamtrioxide voor de tweede keer in waterstof, produceer wolfraampoeder.
(5) Gebruik wolfraam poeder in (4) en herhaal het proces in (3), maak een tweede oxidatie, verkrijg wolfraamtrioxide.
(6) Gebruik wolfraamtrioxide uit stap (5) om het proces in (2) te herhalen, maak de derde reductie en verkrijg wolfraampoeder.